zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczykiem do kanapek


Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 dojrzałe awokado
1 duży pomidor
1 mała czerwona cebulka
2-3 łyżki majonezu
czarny lub biały pieprz do smaku

Wykonanie:

Tuńczyka odcedzić z zalewy. Pomidora, awokado i cebulkę pokroić z bardzo drobną kostkę.
Warzywa połączyć z tuńczykiem i doprawić majonezem i pieprzem. Soli nie trzeba dodawać ponieważ majonez jest dość słony.

W wersji light można zrezygnować z majonezu i doprawić sałatkę sosem winegret ale ja jednak wole z majonezem:-)

Sałatki powinno wystarczyć na ok 10 kanapek.

Kategorie: rybysałatki i surówkisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane