zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczykiem do kanapek


Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 dojrzałe awokado
1 duży pomidor
1 mała czerwona cebulka
2-3 łyżki majonezu
czarny lub biały pieprz do smaku

Wykonanie:

Tuńczyka odcedzić z zalewy. Pomidora, awokado i cebulkę pokroić z bardzo drobną kostkę.
Warzywa połączyć z tuńczykiem i doprawić majonezem i pieprzem. Soli nie trzeba dodawać ponieważ majonez jest dość słony.

W wersji light można zrezygnować z majonezu i doprawić sałatkę sosem winegret ale ja jednak wole z majonezem:-)

Sałatki powinno wystarczyć na ok 10 kanapek.

Kategorie: rybysałatki i surówkisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


dMDddhsgbWysBIZln , 2018-12-20
qFRyAm I really liked your blog post. Will read on


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Chleb na drożdżach

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa