zdjecia rodzinne

Sałatka z tuńczykiem do kanapek


Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 dojrzałe awokado
1 duży pomidor
1 mała czerwona cebulka
2-3 łyżki majonezu
czarny lub biały pieprz do smaku

Wykonanie:

Tuńczyka odcedzić z zalewy. Pomidora, awokado i cebulkę pokroić z bardzo drobną kostkę.
Warzywa połączyć z tuńczykiem i doprawić majonezem i pieprzem. Soli nie trzeba dodawać ponieważ majonez jest dość słony.

W wersji light można zrezygnować z majonezu i doprawić sałatkę sosem winegret ale ja jednak wole z majonezem:-)

Sałatki powinno wystarczyć na ok 10 kanapek.

Kategorie: rybysałatki i surówkisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką