zdjecia rodzinne

"Nadziane" cukinie


Składniki:

cukinie (lub kabaczki)
ok. 50 dag mięsa mielonego
2 papryki (różne kolory)
4 pomidory
20 dag sera żółtego
2 cebule
2 łyżki oleju
sól
pieprz
2 szczypty chili
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka bazyli

Wykonanie:

Kabaczki obrać, umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki.
Pomidory (najlepiej bez skórki) pokroić w drobną kostkę, tak samo robimy z cebulą i papryką.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę i podsmażamy, następnie wrzucamy mięso.
Kiedy mięso będzie już gotowe wrzucamy paprykę i pomidory.
Dolewamy troszeczkę wody. Gotujemy. Dosmaczamy :)
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy nafaszerowane kabaczki i pieczemy ok 15- 20 min., po tym czasie sypiemy na wierzch starty ser i pieczemy jeszcze 5 min.


Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej