zdjecia rodzinne

Biała ryba z herbatą


Składniki:

4 filety z halibuta
4 łyżki stołowe mleka
4 łyżki stołowe białego wina
100 g pociętych grzybów
1/2 poszatkowanej cebuli
Czosnek suszony granulowany
pieprz
sól
8 saszetek Herbaty Zielonej Cytrynowej Irving

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory