zdjecia rodzinne

Piersi z kurczaka ze słodkim sosem chili


Składniki:

4 pojedyncze piersi z kurczaka
3/4 łyżeczki soli
olej do smażenia
100g słodkiego sosu chili
200g jogurtu tureckiego lub greckiego (bardzo gęstego)
pół ogórka

Wykonanie:

Piersi z kurczaka należy umyć i oczyścić z ewentualnych chrząstek i krótko obsmażyć na patelni. Następnie posolić, posmarować połową sosu chili i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec w temperaturze 225 stopni przez około 15 minut.

W międzyczasie ogórka należy zetrzeć na średnich oczkach tarki i wymieszać z jogurtem oraz pozostałym sosem chili.

Kurczaka najlepiej podawać z kuskusem wymieszanym z pieczone lub grillowanymi warzywami: marchew, papryka, cebula, pieczarki i co tylko lubimy.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory