zdjecia rodzinne

Piersi z kurczaka ze słodkim sosem chili


Składniki:

4 pojedyncze piersi z kurczaka
3/4 łyżeczki soli
olej do smażenia
100g słodkiego sosu chili
200g jogurtu tureckiego lub greckiego (bardzo gęstego)
pół ogórka

Wykonanie:

Piersi z kurczaka należy umyć i oczyścić z ewentualnych chrząstek i krótko obsmażyć na patelni. Następnie posolić, posmarować połową sosu chili i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec w temperaturze 225 stopni przez około 15 minut.

W międzyczasie ogórka należy zetrzeć na średnich oczkach tarki i wymieszać z jogurtem oraz pozostałym sosem chili.

Kurczaka najlepiej podawać z kuskusem wymieszanym z pieczone lub grillowanymi warzywami: marchew, papryka, cebula, pieczarki i co tylko lubimy.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska