zdjecia rodzinne

Piersi z kurczaka ze słodkim sosem chili


Składniki:

4 pojedyncze piersi z kurczaka
3/4 łyżeczki soli
olej do smażenia
100g słodkiego sosu chili
200g jogurtu tureckiego lub greckiego (bardzo gęstego)
pół ogórka

Wykonanie:

Piersi z kurczaka należy umyć i oczyścić z ewentualnych chrząstek i krótko obsmażyć na patelni. Następnie posolić, posmarować połową sosu chili i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec w temperaturze 225 stopni przez około 15 minut.

W międzyczasie ogórka należy zetrzeć na średnich oczkach tarki i wymieszać z jogurtem oraz pozostałym sosem chili.

Kurczaka najlepiej podawać z kuskusem wymieszanym z pieczone lub grillowanymi warzywami: marchew, papryka, cebula, pieczarki i co tylko lubimy.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)