zdjecia rodzinne

Ciabattowa pizza


Składniki:

1 ciabatta
150 g pomidory
12 – 16 plasterków sera żółtego
12 – 16 plasterków salami
3 – 4 szt. papryka konserwowa pepperoni
oregano, pieprz do smaku
sos czosnkowy

Wykonanie:

Na rozkrojoną ciabattę położyć drobno pokrojonego pomidora, następnie część statkowanego na grubym oczku sera żółtego, potem salami i pokrojoną paprykę. Doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem i oregano. Na koniec posypać pozostałym serem. Ciabattową pizzę zapiec w piekarniku do zrumienienia.
Podawać z sosem czosnkowym.

Sos czosnkowy - wykonanie


Składniki:

3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
3 -4 gałązki natki pietruszki
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Wymieszać majonez z jogurtem, następnie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!


Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa