zdjecia rodzinne

Herbata z przyprawami


Składniki:

10 roztartych świeżych liści mięty pieprzowej,
sok z 3 cytryn,
1 płaska łyżeczka mielonego imbiru,
1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu,
4 goździki,
cukier brązowy (do smaku),
8 łyżeczek Herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior

Wykonanie:

W litrowym dzbanku herbatę wymieszać z przyprawami, zalać wrzątkiem i zaparzać ok. 4-5 minut. Po zaparzeniu przecedzić, doprawić sokiem cytrynowym i cukrem, a następnie dobrze schłodzić. Wysokie szklanki napełnić lodem do 2/3 wysokości i rozlać do nich herbatę. Podawać ze słomką.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju