zdjecia rodzinne

Pasta krewetkowa do pieczywa


Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie krewetek (170 g bez zalewy)
pęczek koperku
mała cebula
2 łyżki majonezu (polecam Winiary)
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, krewetki i cebulę drobno pokroić, koperek posiekać.

Wszystko wsypać do miski, dodać majonezu i śmietany (ewentualnie jogurtu).
Mieszanka powinna mieć konsystencję pasty więc nie żałujmy majonezu:-) Doprawić solą i pieprzem, smarować na chlebie i zjadać z apetytem :-)

Uwaga z solą bo i krewetki i majonez są dość słone.

Kategorie: owoce morzasosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


QVFkdiZFOXjPAve , 2018-12-20
VW5dGy Remarkable issues here. I am very glad to peer your post. Thank you a lot and I am looking forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?
mała ;D , 2011-11-25
aż robie się głodna <3
Gość , 2011-11-25
mmm... pyszota xd ;]
gosiaczek , 2009-09-10
polecam, naprawdę dobre :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem