zdjecia rodzinne

Pasta krewetkowa do pieczywa


Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie krewetek (170 g bez zalewy)
pęczek koperku
mała cebula
2 łyżki majonezu (polecam Winiary)
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, krewetki i cebulę drobno pokroić, koperek posiekać.

Wszystko wsypać do miski, dodać majonezu i śmietany (ewentualnie jogurtu).
Mieszanka powinna mieć konsystencję pasty więc nie żałujmy majonezu:-) Doprawić solą i pieprzem, smarować na chlebie i zjadać z apetytem :-)

Uwaga z solą bo i krewetki i majonez są dość słone.

Kategorie: owoce morzasosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


QVFkdiZFOXjPAve , 2018-12-20
VW5dGy Remarkable issues here. I am very glad to peer your post. Thank you a lot and I am looking forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?
mała ;D , 2011-11-25
aż robie się głodna <3
Gość , 2011-11-25
mmm... pyszota xd ;]
gosiaczek , 2009-09-10
polecam, naprawdę dobre :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy