www.zapetytem.pl

Pasta krewetkowa do pieczywa


Herubinek2009-09-13 Komentarze (3) 15-30 min    bardzo łatwy     Porcji: 0

Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie krewetek (170 g bez zalewy)
pęczek koperku
mała cebula
2 łyżki majonezu (polecam Winiary)
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, krewetki i cebulę drobno pokroić, koperek posiekać.

Wszystko wsypać do miski, dodać majonezu i śmietany (ewentualnie jogurtu).
Mieszanka powinna mieć konsystencję pasty więc nie żałujmy majonezu:-) Doprawić solą i pieprzem, smarować na chlebie i zjadać z apetytem :-)

Uwaga z solą bo i krewetki i majonez są dość słone.

Kategorie: owoce morzasosy i pasty

Pasta krewetkowa do pieczywa
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=76