www.zapetytem.plPasta krewetkowa do pieczywa
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie krewetek (170 g bez zalewy)
pęczek koperku
mała cebula
2 łyżki majonezu (polecam Winiary)
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, krewetki i cebulę drobno pokroić, koperek posiekać.
Wszystko wsypać do miski, dodać majonezu i śmietany (ewentualnie jogurtu).
Mieszanka powinna mieć konsystencję pasty więc nie żałujmy majonezu:-) Doprawić solą i pieprzem, smarować na chlebie i zjadać z apetytem :-)
Uwaga z solą bo i krewetki i majonez są dość słone.
Kategorie:
owoce morza,
sosy i pasty,
Przepis pochodzi ze strony:
www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=76