zdjecia rodzinne

Bomba herbaciana


Składniki:

50 g cukru
torebka cukru waniliowego
2 żółtka
400 ml śmietany kremówki
10 biszkoptów
koniak lub brandy
3 saszetki Herbaty czarnej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka

Wykonanie:

Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem