zdjecia rodzinne

Bomba herbaciana


Składniki:

50 g cukru
torebka cukru waniliowego
2 żółtka
400 ml śmietany kremówki
10 biszkoptów
koniak lub brandy
3 saszetki Herbaty czarnej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka

Wykonanie:

Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem