zdjecia rodzinne

Bomba herbaciana


Składniki:

50 g cukru
torebka cukru waniliowego
2 żółtka
400 ml śmietany kremówki
10 biszkoptów
koniak lub brandy
3 saszetki Herbaty czarnej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka

Wykonanie:

Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach