zdjecia rodzinne

Bomba herbaciana


Składniki:

50 g cukru
torebka cukru waniliowego
2 żółtka
400 ml śmietany kremówki
10 biszkoptów
koniak lub brandy
3 saszetki Herbaty czarnej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka

Wykonanie:

Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: