zdjecia rodzinne

Bomba herbaciana


Składniki:

50 g cukru
torebka cukru waniliowego
2 żółtka
400 ml śmietany kremówki
10 biszkoptów
koniak lub brandy
3 saszetki Herbaty czarnej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka

Wykonanie:

Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Pieczywo czosnkowe