zdjecia rodzinne

Bomba herbaciana


Składniki:

50 g cukru
torebka cukru waniliowego
2 żółtka
400 ml śmietany kremówki
10 biszkoptów
koniak lub brandy
3 saszetki Herbaty czarnej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka

Wykonanie:

Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa