zdjecia rodzinne

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej


Składniki:

400 g wątróbek drobiowych
1 cebula
30 ml oleju
1 łyżeczka żelatyna
sól
pieprz
60 ml wina czerwonego wytrawnego
80 g masła
3 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii

Wykonanie:

Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło.
Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką