zdjecia rodzinne

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej


Składniki:

400 g wątróbek drobiowych
1 cebula
30 ml oleju
1 łyżeczka żelatyna
sól
pieprz
60 ml wina czerwonego wytrawnego
80 g masła
3 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii

Wykonanie:

Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło.
Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska