zdjecia rodzinne

Krewetki marynowane w zielonej herbacie


Składniki:

16 krewetek
1 łyżka tartej skórki z cytryny
sól
pieprz
80 ml białego wytrawnego wina
100 ml śmietany
80 ml oleju
1 łyżeczka papryki słodkiej w płatkach
1 łyżeczka Czosnku suszonego w płatkach
2 saszetki Herbaty Zielonej Irving

Wykonanie:

Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min. 2 godziny. Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kategorie: owoce morzaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)