zdjecia rodzinne

Carpaccio herbaciane


Składniki:

200 g polędwicy wołowej
20 ml oliwy z oliwek
50 g oliwek
50 g kaparów
1 pęczek ruccoli
50 g parmezanu
sól i pieprz czarny mielony
1 łyżeczka Herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior

Wykonanie:

Mięso natrzeć herbatą, solą i pieprzem. Lekko zamrozić. Kroić cieniutkie plastry, układać na talerzu, posmarować oliwą z oliwek, posypać płatkami parmezanu, kaparami, oliwkami. Na wierzchu ułożyć ruccolę.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-09-30
wow


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci