zdjecia rodzinne

Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i łososiem


Składniki:

- 250g półtłustego twarogu
- 100g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
- 3 łyżki kwaśniej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 100g łososia wędzonego w plasterkach
- pieczywo chrupkie
- pomidorki koktajlowe
- sól do smaku

Wykonanie:

Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku solą. Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.
Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gosiaczek , 2011-12-03
Wyprobowalam super
Gosiaczek , 2011-12-03
Wyprobowalam super


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Biała kiełbasa