zdjecia rodzinne

Gulasz z ligawy wołowej


Składniki:

70 dag ligawy wołowej (można zastąpić polędwicą wieprzową),
3 papryki (różnego koloru),
2 duże cebule,
1 koncentrat pomidorowy(mały słoiczek),
3 listki laurowe,
1 łyżka majeranku,
1 łyżka papryki ostrej, 1 łyżka papryki slodkiej,
1 łyżeczka kminku( nie koniecznie),
sól, pieprz do smku,
olej do smażenia.

Wykonanie:

*Mięso opłukać, osączyć i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać i posiekać. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
* W rondlu rozgrzać 2-3 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć na rumiano.
*Dodać cebulę, wsypać papryki, koncentrat i chwilę smażyć -mieszając.
*Dodać 400-500ml ciepłej(lub goracej)wody, dołożyć majeranek, sól, pieprz, kminek- dusić pod przykryciem (około godziny)od czasu do czasu mieszać.
*na 15 minut przed końcem (gdy mięso jest prawie miękkie)dodać pokrojone papryki. Doprawić ponownie do smaku.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku