zdjecia rodzinne

Kuskus po turecku


Składniki:

- opakowanie kuskus
- 2 pomidory
- duży zielony ogórek
- pęczek natki
- 1-2 cytryny
- 4 duże ząbki czosnku
- 1/4 papryki żółtej, czerwonej
- 1-2 papryczki peperoni (wg uznania)
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- 2 cebule
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- suszona mięta

Wykonanie:

Kuskus zalać wrzątkiem, tak jak to jest podane na opakowaniu. Cebulę posiekać w drobną kostkę, zeszklić na oliwie (dosyć sporo oliwy), dodać koncentrat. Posiekać wszystkie inne składniki w drobną kostkę. Do gotowego kuskusu dodać cebulę z koncentratem, wymieszać, dodać pozostałe składniki. Dodać sok z cytryn i przyprawić. Potrawa powinna być kwaskowata i pikantna.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-03-02
Kuskus po turecku!!!! Pyszny i bardzo szybko sie przygotowuje. Polecam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)