zdjecia rodzinne

Kuskus po turecku


Składniki:

- opakowanie kuskus
- 2 pomidory
- duży zielony ogórek
- pęczek natki
- 1-2 cytryny
- 4 duże ząbki czosnku
- 1/4 papryki żółtej, czerwonej
- 1-2 papryczki peperoni (wg uznania)
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- 2 cebule
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- suszona mięta

Wykonanie:

Kuskus zalać wrzątkiem, tak jak to jest podane na opakowaniu. Cebulę posiekać w drobną kostkę, zeszklić na oliwie (dosyć sporo oliwy), dodać koncentrat. Posiekać wszystkie inne składniki w drobną kostkę. Do gotowego kuskusu dodać cebulę z koncentratem, wymieszać, dodać pozostałe składniki. Dodać sok z cytryn i przyprawić. Potrawa powinna być kwaskowata i pikantna.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-03-02
Kuskus po turecku!!!! Pyszny i bardzo szybko sie przygotowuje. Polecam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Bitki