zdjecia rodzinne

Kuskus po turecku


Składniki:

- opakowanie kuskus
- 2 pomidory
- duży zielony ogórek
- pęczek natki
- 1-2 cytryny
- 4 duże ząbki czosnku
- 1/4 papryki żółtej, czerwonej
- 1-2 papryczki peperoni (wg uznania)
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- 2 cebule
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- suszona mięta

Wykonanie:

Kuskus zalać wrzątkiem, tak jak to jest podane na opakowaniu. Cebulę posiekać w drobną kostkę, zeszklić na oliwie (dosyć sporo oliwy), dodać koncentrat. Posiekać wszystkie inne składniki w drobną kostkę. Do gotowego kuskusu dodać cebulę z koncentratem, wymieszać, dodać pozostałe składniki. Dodać sok z cytryn i przyprawić. Potrawa powinna być kwaskowata i pikantna.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-03-02
Kuskus po turecku!!!! Pyszny i bardzo szybko sie przygotowuje. Polecam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Bitki