zdjecia rodzinne

Owocowa eksplozja na mroźne dni


Składniki:

Czarna herbata
Woda źródlana Złoty Potok
Goździki
Pomarańcza
Syrop malinowy lub maliny

Wykonanie:

Do przyrządzenia napoju potrzebujemy zaparzonej czarnej herbaty, kilku goździków, jednej pomarańczy i syropu malinowego (mogą być też maliny). Najpierw, na bazie wody źródlanej Złoty Potok, parzymy czarną herbatę z dodatkiem goździków. Następnie, kroimy pomarańcze w plastry. Do wysokich szklanek wlewamy syrop malinowy, wrzucamy kilka goździków i na dno układamy plastry pomarańczy. Całość zalewamy gorącą herbatą. To prawdziwa bomba witaminowa. Syrop z malin posiada właściwości rozgrzewające, dlatego tak często stosowany jest w leczeniu przeziębienia. Pomarańcze z kolei zawierają dużo witaminy C, która wzmacnia odporność organizmu i pomaga zwalczać objawy choroby. Z takimi dodatkami, czarna herbata nabiera kolorów i smaków.

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki