zdjecia rodzinne

Przekąska z łososia


Składniki:

150 g łososia wędzonego
0,5 opakowania chleba tostowego
masło
pieprz czarny mielony
koperek
cytryna

Wykonanie:

Kromki chleba tostowego wykładamy na blat. Foremką lub szklanką wycinamy z nich koła.
Smarujemy cienko masłem, a następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st.C.
Zapiekamy przez ok. 3 minuty.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy je gruboziarnistym mielonym pieprzem.
Formujemy małe różyczki z wędzonego łososia.
Nakładamy je na chleb.
Tak przygotowane przekąski dekorujemy gałązkami świeżego koperku i skrapiamy sokiem z cytryny.

Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-09-12
Dzisiaj zrobiłam i wszystkim bardzo smakowało. Dzieki!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem