zdjecia rodzinne

Przekąska z łososia


Składniki:

150 g łososia wędzonego
0,5 opakowania chleba tostowego
masło
pieprz czarny mielony
koperek
cytryna

Wykonanie:

Kromki chleba tostowego wykładamy na blat. Foremką lub szklanką wycinamy z nich koła.
Smarujemy cienko masłem, a następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st.C.
Zapiekamy przez ok. 3 minuty.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy je gruboziarnistym mielonym pieprzem.
Formujemy małe różyczki z wędzonego łososia.
Nakładamy je na chleb.
Tak przygotowane przekąski dekorujemy gałązkami świeżego koperku i skrapiamy sokiem z cytryny.

Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-09-12
Dzisiaj zrobiłam i wszystkim bardzo smakowało. Dzieki!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory