zdjecia rodzinne

Wołowina z sosem z mango


Składniki:

1 duży upieczony kawałek wołowiny
100 ml sosu z mango.

Składniki do sosu:
40 ml syropu z kukurydzy
100 g cukru
1 mango
4 saszetki herbaty owocowej

Wykonanie:

Zaparzyć 4 torebki herbaty w 150 ml wrzącej wody. Odstawić na 4 minuty. Usunąć torebki i wylać herbatę na patelnię. Następnie dodać syrop z kukurydzy i cukier oraz zmiksowany miąższ z ½ mango. Dobrze wymieszać. Odstawić na 1 minutę. Doprowadzić zawartość patelni do wrzenia. Podgrzać mięso i polać sosem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem