zdjecia rodzinne

Wiosenne babeczki z nowalijkami


Składniki:

Zdrowo, na wesoło i smacznie - tak witamy wiosnę! Dobrym pomysłem jest zorganizowanie wiosennego party z udziałem lekkich, wiosennych przekąsek. Nie może więc zabraknąć świeżych warzyw i pysznych wiosennych nowalijek. Doskonale nadają się do tego Babeczki z ciasta kruchego do nadzień słonych Dan Cake. Zaserwowana w przypominających kwiaty tartletkach, wiosenna twarożkowa pasta świetnie sprawdzi się na każdym koktajlowym stole.
(przepis został opracowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonosze, Roberta Muzyczkę)

Słoneczne składniki:
- opakowanie Babeczek z ciasta kruchego do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake
- 300 g sera twarogowego
- 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- koperek
- szczypiorek
- rzodkiewka
- sól, pieprz do smaku
- pomidorki koktajlowe

Wykonanie:

- Twaróg łączymy z jogurtem i wyrabiamy jednolitą masę.
- Dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę, szczypiorek, posiekany koperek.
- Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Kolorową masę wkładamy do Babeczek z ciasta kruchego Dan Cake.
By nadać im wiosenną formę, dekorujemy cząstkami pomidorków koktajlowych.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza