zdjecia rodzinne

Galaretka brzoskwiniowa z zieloną herbatą


Składniki:

5 dojrzałych brzoskwiń,
płaska łyżeczka żelatyny,
50 g cukru,
słodkie wino musujące,
2 saszetki Herbaty Zielonej

Wykonanie:

Brzoskwinie umyć i pokroić na plasterki. Ułożyć na talerzu, posypać 20 g cukru i skropić winem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zaparzyć szklankę z 2 saszetek zielonej herbaty, odcedzić, posłodzić i rozpuścić w niej żelatynę. Wlać do zimnej formy. Chłodzić ok. 10 minut w lodówce. Następnie formę wypełnić ściśle przylegającymi do siebie plasterkami brzoskwini. Resztę galaretki również wlać do naczynia, dbając o to, by nie pozostały pęcherzyki powietrza. Całość odstawić do lodówki na ok. 8 godzin. Galaretkę podawać na talerzu pokrojoną na plasterki.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem