zdjecia rodzinne

Galaretka brzoskwiniowa z zieloną herbatą


Składniki:

5 dojrzałych brzoskwiń,
płaska łyżeczka żelatyny,
50 g cukru,
słodkie wino musujące,
2 saszetki Herbaty Zielonej

Wykonanie:

Brzoskwinie umyć i pokroić na plasterki. Ułożyć na talerzu, posypać 20 g cukru i skropić winem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zaparzyć szklankę z 2 saszetek zielonej herbaty, odcedzić, posłodzić i rozpuścić w niej żelatynę. Wlać do zimnej formy. Chłodzić ok. 10 minut w lodówce. Następnie formę wypełnić ściśle przylegającymi do siebie plasterkami brzoskwini. Resztę galaretki również wlać do naczynia, dbając o to, by nie pozostały pęcherzyki powietrza. Całość odstawić do lodówki na ok. 8 godzin. Galaretkę podawać na talerzu pokrojoną na plasterki.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku