zdjecia rodzinne

Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym


Składniki:

400 g makaronu papardelle,
160 g wędzonego łososia,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
30 ml oleju,
400 ml śmietany,
½ pęczka koperku,
80 ml białego wina,
½ łyżeczki pieprzu cytrynowego,
2 saszetki Herbaty Zielonej

Wykonanie:

Łososia pokroić w paseczki, cebulę w kostkę. Na oleju przesmażyć cebulę, łososia, czosnek, dodać wino, śmietanę; tworząc sos. Makaron ugotować w wodzie wraz z wysypaną z saszetek herbatą. Odcedzić. Makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował, wlać powstały sos. Lekko wymieszać przełożyć na półmisek. Posypać delikatnie pokrojonym koperkiem.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką