zdjecia rodzinne

Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej


Składniki:

20 szt. jaj przepiórczych,
800 g fasolki szparagowej,
2 puszki tuńczyka,
120 g pomidorów koktajlowych,
1 świeży ogórek,
1 cebula,
30 ml oliwy z oliwek,
10 ml octu balsamicznego,
sól,
pieprz,
2 łyżeczki Herbaty czarnej liściastej Daily Superior

Wykonanie:

Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej