zdjecia rodzinne

Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej


Składniki:

20 szt. jaj przepiórczych,
800 g fasolki szparagowej,
2 puszki tuńczyka,
120 g pomidorów koktajlowych,
1 świeży ogórek,
1 cebula,
30 ml oliwy z oliwek,
10 ml octu balsamicznego,
sól,
pieprz,
2 łyżeczki Herbaty czarnej liściastej Daily Superior

Wykonanie:

Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy