zdjecia rodzinne

Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej


Składniki:

20 szt. jaj przepiórczych,
800 g fasolki szparagowej,
2 puszki tuńczyka,
120 g pomidorów koktajlowych,
1 świeży ogórek,
1 cebula,
30 ml oliwy z oliwek,
10 ml octu balsamicznego,
sól,
pieprz,
2 łyżeczki Herbaty czarnej liściastej Daily Superior

Wykonanie:

Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami