zdjecia rodzinne

Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej


Składniki:

20 szt. jaj przepiórczych,
800 g fasolki szparagowej,
2 puszki tuńczyka,
120 g pomidorów koktajlowych,
1 świeży ogórek,
1 cebula,
30 ml oliwy z oliwek,
10 ml octu balsamicznego,
sól,
pieprz,
2 łyżeczki Herbaty czarnej liściastej Daily Superior

Wykonanie:

Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa