zdjecia rodzinne

Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej


Składniki:

20 szt. jaj przepiórczych,
800 g fasolki szparagowej,
2 puszki tuńczyka,
120 g pomidorów koktajlowych,
1 świeży ogórek,
1 cebula,
30 ml oliwy z oliwek,
10 ml octu balsamicznego,
sól,
pieprz,
2 łyżeczki Herbaty czarnej liściastej Daily Superior

Wykonanie:

Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem