zdjecia rodzinne

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej


Składniki:

• Makaron Międzybrodzki Wstążka ząbkowana – 250 g
• surowa biała kiełbasa – 250 g
• olej – 2 łyżki
• chrzan tarty – 3 łyżki
• słodka śmietana 18% - 300 ml
• sól, cukier do smaku
• jajka ugotowane na twardo – 3 szt.
• natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.

Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut.

Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia.

Ciepły makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na sos wyłożyć pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki. Udekorować listkami natki pietruszki.


Kategorie: mięsaWielkanocpolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem