www.zapetytem.pl

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej


Gastrosfera2012-04-02 Komentarze (0) 30-45 min    bardzo łatwy     Porcji: 3

Składniki:

• Makaron Międzybrodzki Wstążka ząbkowana – 250 g
• surowa biała kiełbasa – 250 g
• olej – 2 łyżki
• chrzan tarty – 3 łyżki
• słodka śmietana 18% - 300 ml
• sól, cukier do smaku
• jajka ugotowane na twardo – 3 szt.
• natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.

Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut.

Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia.

Ciepły makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na sos wyłożyć pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki. Udekorować listkami natki pietruszki.


Kategorie: mięsaWielkanocpolska

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=789