zdjecia rodzinne

Naleśniki z kaszą gryczaną i białym serem


Składniki:

0,5 szklanki mąki gryczanej
0,5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
3/4 szklanki wody
3/4 szklanki mleka
olej do smażenia
szklanka kaszy gryczanej
10 dag pieczarek
2 cebule
20 dag białego sera
sól
pieprz

Wykonanie:

Z maki gryczanej, pszennej, jajek, wody i mleka robimy ciasto naleśnikowe.
Na oleju smażymy cienkie naleśniki.
Gotujemy kaszę. Na patelni podsmażamy drobno posikane cebuę i pieczarki. Dodajemy kaszę. Chwilę razem smażymy, a następnie dodajemy biały ser i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem.
Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez około 30 minut w średnio gorącym piekarniku.
Po wyjęciu każdy naleśnik kroimy na 3 części.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej