zdjecia rodzinne

Naleśniki z kaszą gryczaną i białym serem


Składniki:

0,5 szklanki mąki gryczanej
0,5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
3/4 szklanki wody
3/4 szklanki mleka
olej do smażenia
szklanka kaszy gryczanej
10 dag pieczarek
2 cebule
20 dag białego sera
sól
pieprz

Wykonanie:

Z maki gryczanej, pszennej, jajek, wody i mleka robimy ciasto naleśnikowe.
Na oleju smażymy cienkie naleśniki.
Gotujemy kaszę. Na patelni podsmażamy drobno posikane cebuę i pieczarki. Dodajemy kaszę. Chwilę razem smażymy, a następnie dodajemy biały ser i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem.
Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez około 30 minut w średnio gorącym piekarniku.
Po wyjęciu każdy naleśnik kroimy na 3 części.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku