zdjecia rodzinne

Paszteciki inaczej


Składniki:

Ciasto:
- 25 dag margaryny,
- 1-2 żółtka,
- 25 dag mąki,
- 1,5 kostki białego sera śmietankowego,
- szczypta soli;

Farsz:
- 1/2 kg pieczarek,
- 2 cebule,
- 20 dag startego żółtego sera
- olej do smażenia pieczrek i cebulki,
- sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Ciasto wyrabiamy na stolnicy, podsypujemy mąką i zagniatamy.
Pieczarki podsmażyć, dodać cebulę i przestudzić . Do zimnego farszu dodać starty żółty ser i wymieszać.
Farsz nakładać na rozwałkowane ciasto, (można zrobić z niego ruloniki, koperty, poduszeczki lub kółeczka).

Paszteciki pieczemy w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 200 stop. C.
Podawać np. do barszczu

Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej