zdjecia rodzinne

Deser śmietankowo – waniliowy


Składniki:

- 12 niewielkich kawałków babki lub chałki
- ½ szklanki słodkiej śmietanki
- ½ puszki owoców ( brzoskwinia, mandarynka, gruszka lub inne)
- ½ opakowania cukru z prawdziwą wanilią Kotányi
- 5 orzechów włoskich łuskanych
- 4 łyżeczki startej gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Wykonanie:

Kawałki ciasta i odsączone owoce z puszki ułożyć na talerzykach lub w pucharkach.Śmietankę miksować z cukrem z prawdziwą wanilią przez ok. 2-3 minuty. Polać nią ciasto i owoce,
na wierzchu ułożyć cząstki orzechów. Deser posypać czekoladą. Podawać lekko schłodzony.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa