zdjecia rodzinne

Deser śmietankowo – waniliowy


Składniki:

- 12 niewielkich kawałków babki lub chałki
- ½ szklanki słodkiej śmietanki
- ½ puszki owoców ( brzoskwinia, mandarynka, gruszka lub inne)
- ½ opakowania cukru z prawdziwą wanilią Kotányi
- 5 orzechów włoskich łuskanych
- 4 łyżeczki startej gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Wykonanie:

Kawałki ciasta i odsączone owoce z puszki ułożyć na talerzykach lub w pucharkach.Śmietankę miksować z cukrem z prawdziwą wanilią przez ok. 2-3 minuty. Polać nią ciasto i owoce,
na wierzchu ułożyć cząstki orzechów. Deser posypać czekoladą. Podawać lekko schłodzony.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory