zdjecia rodzinne

Sałatka śledziowo – cytrynowa z orzechami


Składniki:

- 400 g śledzi Matias
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 3 średnie cebule czerwone
- 100 g orzechów włoskich łuskanych
- 1 opakowanie skórki cytrynowej Kotányi
- 3-4 gałązki natki pietruszki
- pieprz grubo zmielony do smaku
- sok z połówki cytryny
- olej

Wykonanie:

Śledzie namoczyć w wodzie, żeby straciły nadmierną słoność. Odsączyć, pociąć na średnie kawałki, dodać musztardę, cebulę pokrojoną w kostkę i grubo posiekane orzechy. Następnie dodać skórkę z cytryny, sok cytrynowy, posiekaną natkę, olej i pieprz do smaku. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)