zdjecia rodzinne

Sałatka śledziowo – cytrynowa z orzechami


Składniki:

- 400 g śledzi Matias
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 3 średnie cebule czerwone
- 100 g orzechów włoskich łuskanych
- 1 opakowanie skórki cytrynowej Kotányi
- 3-4 gałązki natki pietruszki
- pieprz grubo zmielony do smaku
- sok z połówki cytryny
- olej

Wykonanie:

Śledzie namoczyć w wodzie, żeby straciły nadmierną słoność. Odsączyć, pociąć na średnie kawałki, dodać musztardę, cebulę pokrojoną w kostkę i grubo posiekane orzechy. Następnie dodać skórkę z cytryny, sok cytrynowy, posiekaną natkę, olej i pieprz do smaku. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem