zdjecia rodzinne

Herbaciane naleśniki z mascarpone i konfiturą z leśnych owoców


Składniki:

250 ml mleka
200 g mąki
2 jaja
1 żółtko
2 saszetki owocowej herbaty
150 g konfitury z leśnych owoców
150g mascarpone
2-3 łyżeczki cukru pudru
1 łyżeczka cukru
olej do smażenia

Wykonanie:

Herbatę zaparzyć w 250 ml wody, wystudzić, dodać mleko, mąkę, 2 jaja, łyżeczkę cukru, dokładnie wymieszać. Z otrzymanego ciasta smażyć cienkie naleśniki. Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z mascarpone. Naleśniki smarować warstwą mascarpone i warstwą konfitury, zawijać w rulony.

Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami