zdjecia rodzinne

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem


Składniki:

górka cielęca 250 g
kozi ser 150 g
ciasto francuskie 1 op. ( produkt gotowy)
jaja 1 szt
Irving Fig & Pear White 2 saszetki
jogurt naturalny 200 ml
świeża mięta
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2-3 łyżeczki
oliwa
sól, pieprz

Wykonanie:

Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera, zawijać aby uzyskać formę rogalików. Rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do rozgrzanego do 180 st. piekarnika, piec ok. 20 min. Podawać z jogurtem połączonym ze świeżą miętą.

Kategorie: mięsamączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


tZUQvKmFKq , 2018-12-21
acCNwe Thorn of Girl Great info is usually identified on this world wide web blog.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory