zdjecia rodzinne

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem


Składniki:

górka cielęca 250 g
kozi ser 150 g
ciasto francuskie 1 op. ( produkt gotowy)
jaja 1 szt
Irving Fig & Pear White 2 saszetki
jogurt naturalny 200 ml
świeża mięta
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2-3 łyżeczki
oliwa
sól, pieprz

Wykonanie:

Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera, zawijać aby uzyskać formę rogalików. Rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do rozgrzanego do 180 st. piekarnika, piec ok. 20 min. Podawać z jogurtem połączonym ze świeżą miętą.

Kategorie: mięsamączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


tZUQvKmFKq , 2018-12-21
acCNwe Thorn of Girl Great info is usually identified on this world wide web blog.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką