zdjecia rodzinne

Fusilli z wiosenną nutą


Składniki:

- 200 g makaronu,
- 1 świeży brokuł,
- 3 pomidory,
- mały słoiczek czarnych oliwek,
- 25 g żółtego sera w kostce (najlepiej wykorzystać żółty ser marmurkowy),
- 4 łyżki oliwy,
- 1 łyżka octu winnego,
- sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.
Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w kostkę 1x1 cm.
Makaron oraz warzywa włożyć do dużej miski. Z oliwy i octu przygotować sos winegret, przyprawiając go solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polać składniki sałatki i całość wymieszać.
Bardziej wyrazistego smaku można nadać sałatce dodając do nie posiekany szczypiorek bądź pokrojone w małe kawałeczki marynowane papryczki chili.


Kategorie: włoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką