zdjecia rodzinne

Fusilli z wiosenną nutą


Składniki:

- 200 g makaronu,
- 1 świeży brokuł,
- 3 pomidory,
- mały słoiczek czarnych oliwek,
- 25 g żółtego sera w kostce (najlepiej wykorzystać żółty ser marmurkowy),
- 4 łyżki oliwy,
- 1 łyżka octu winnego,
- sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.
Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w kostkę 1x1 cm.
Makaron oraz warzywa włożyć do dużej miski. Z oliwy i octu przygotować sos winegret, przyprawiając go solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polać składniki sałatki i całość wymieszać.
Bardziej wyrazistego smaku można nadać sałatce dodając do nie posiekany szczypiorek bądź pokrojone w małe kawałeczki marynowane papryczki chili.


Kategorie: włoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa