zdjecia rodzinne

filet z kurczaka w cieście francuskim


Składniki:

filet z kurczaka
opakowanie ciasta francuskiego
2 plastry żółtego sera
kilka pieczarek
jajko
cebula
sól
pieprz
mąka
olej

Wykonanie:

1.Filet przekrawamy na pół,oprószamy solą i przyprawami.Pieczarki i cebulę obieramy,kroimy i podsmażamy.
2.Ciasto francuskie przekrawamy na pół.układamy na posypanej mąka blasze i chłodzimy w lodówce ,aż lekko zesztywnieje.Dłuższe boki nacinamy w paski o szerokości 1,5 cm.Pośrodku układamy po filecie i porcji pieczarek z cebulą.Przykrywamy plastrami sera.
3.Paski ciasta zakładamy na przemian na fileta (po między paskami zostawiamy małe szparki,aby mięso mogło odparować podczas pieczenia).Krótko chłodzimy w lodówce.Smarujemy rozkłóconym jajkiem.Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C.

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci