zdjecia rodzinne

Cytrynki z pastą jajeczną


Składniki:

4 cytryny
3 jajka
6 łyżek majonezu
2 marynowane grzybki
ogórek konserwowy
1/2 pęczka koperku
keczup

Wykonanie:

1.Cytryny wyszoruj,przekrój na pół.Dokładnie wydrąż miąższ (skórki możesz schłodzić).Jajka ugotuj na twardo.Ostudź,obierz.Dwa jajka przekrój na pół.Napełnij 4 skórki cytrynowe.
2.Pozostałe jajko posiekaj.Wymieszaj z połową majonezu.Marynowane grzybki i ogórek konserwowy posiekaj.Wymieszaj z resztą majonezu.Pozostałe skórki cytrynowe napełnij masą jajeczną i sosem majonezowym.Udekoruj keczupem i gałązkami koperku (cytrynki możesz też ozdobić czerwonym kawiorem.


Kategorie: przekąskiWielkanocpolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej