zdjecia rodzinne

Cytrynki z pastą jajeczną


Składniki:

4 cytryny
3 jajka
6 łyżek majonezu
2 marynowane grzybki
ogórek konserwowy
1/2 pęczka koperku
keczup

Wykonanie:

1.Cytryny wyszoruj,przekrój na pół.Dokładnie wydrąż miąższ (skórki możesz schłodzić).Jajka ugotuj na twardo.Ostudź,obierz.Dwa jajka przekrój na pół.Napełnij 4 skórki cytrynowe.
2.Pozostałe jajko posiekaj.Wymieszaj z połową majonezu.Marynowane grzybki i ogórek konserwowy posiekaj.Wymieszaj z resztą majonezu.Pozostałe skórki cytrynowe napełnij masą jajeczną i sosem majonezowym.Udekoruj keczupem i gałązkami koperku (cytrynki możesz też ozdobić czerwonym kawiorem.


Kategorie: przekąskiWielkanocpolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane