zdjecia rodzinne

Orientalny krczak z orzechami


Składniki:

podwójny filet z kurczaka
15 dag łuskanych orzechów włoskich
1/2 szklanki bulionu z kostki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 opakowania mrożonki chińskiej
2 woreczki ryżu
łyżeczka kurkumy
oliwa do smażenia
2-3 ząbki czosnku
sos sojowy
imbir
curry
łyżeczka przyprawy do potraw chińskich
biały pieprz

Wykonanie:

1.Przygotowujemy marynatę:czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę,dodajemy przyprawę oraz po szczypcie imbiru,curry i pieprzu.Mieszamy z 1/3 szklanki sosu sojowego.
2.Fileta myjemy,osuszamy i kroimy na kawałki.Zalewamy marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Następnie podsmażamy na oliwie.Dodajemy orzechy i wlewamy bulion.Dusimy około 20 minut.Mąkę ziemniaczaną mieszamy z małą ilością wody i zagęszczamy sos.
3.Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli,kurkumy i curry.
4.Mieszankę chińską podsmażamy na oliwie.Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.Gdy warzywa zmiękną mieszamy z ryżem.Wykładamy na talerz i polewamy mięsnym sosem.

Kategorie: mięsafińska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju