zdjecia rodzinne

Orientalny krczak z orzechami


Składniki:

podwójny filet z kurczaka
15 dag łuskanych orzechów włoskich
1/2 szklanki bulionu z kostki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 opakowania mrożonki chińskiej
2 woreczki ryżu
łyżeczka kurkumy
oliwa do smażenia
2-3 ząbki czosnku
sos sojowy
imbir
curry
łyżeczka przyprawy do potraw chińskich
biały pieprz

Wykonanie:

1.Przygotowujemy marynatę:czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę,dodajemy przyprawę oraz po szczypcie imbiru,curry i pieprzu.Mieszamy z 1/3 szklanki sosu sojowego.
2.Fileta myjemy,osuszamy i kroimy na kawałki.Zalewamy marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Następnie podsmażamy na oliwie.Dodajemy orzechy i wlewamy bulion.Dusimy około 20 minut.Mąkę ziemniaczaną mieszamy z małą ilością wody i zagęszczamy sos.
3.Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli,kurkumy i curry.
4.Mieszankę chińską podsmażamy na oliwie.Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.Gdy warzywa zmiękną mieszamy z ryżem.Wykładamy na talerz i polewamy mięsnym sosem.

Kategorie: mięsafińska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci