zdjecia rodzinne

Kurczak na zielono


Składniki:

30 dag fileta z kurczaka
20 dag zielonej fasolki szparagowej
20 dag brokuła
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka
oliwa

Wykonanie:

1.filety myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2.Pod koniec smażenia doprawiamy czosnkiem i oprószamy przyprawą do kurczaka.wyjmujemy.
3.Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki.Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki.Warzywa gotujemy na małym ogniu około 5 minut.Przekładamy na tłuszcz ze smażenia kurczaka.Chwilę podsmażamy.Podajemy z kurczakiem.

Kategorie: polska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy