zdjecia rodzinne

Kurczak na zielono


Składniki:

30 dag fileta z kurczaka
20 dag zielonej fasolki szparagowej
20 dag brokuła
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka
oliwa

Wykonanie:

1.filety myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2.Pod koniec smażenia doprawiamy czosnkiem i oprószamy przyprawą do kurczaka.wyjmujemy.
3.Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki.Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki.Warzywa gotujemy na małym ogniu około 5 minut.Przekładamy na tłuszcz ze smażenia kurczaka.Chwilę podsmażamy.Podajemy z kurczakiem.

Kategorie: polska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa