zdjecia rodzinne

Kurczak na zielono


Składniki:

30 dag fileta z kurczaka
20 dag zielonej fasolki szparagowej
20 dag brokuła
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka
oliwa

Wykonanie:

1.filety myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2.Pod koniec smażenia doprawiamy czosnkiem i oprószamy przyprawą do kurczaka.wyjmujemy.
3.Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki.Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki.Warzywa gotujemy na małym ogniu około 5 minut.Przekładamy na tłuszcz ze smażenia kurczaka.Chwilę podsmażamy.Podajemy z kurczakiem.

Kategorie: polska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Bitki

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami