zdjecia rodzinne

Kurczak na zielono


Składniki:

30 dag fileta z kurczaka
20 dag zielonej fasolki szparagowej
20 dag brokuła
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka
oliwa

Wykonanie:

1.filety myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2.Pod koniec smażenia doprawiamy czosnkiem i oprószamy przyprawą do kurczaka.wyjmujemy.
3.Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki.Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki.Warzywa gotujemy na małym ogniu około 5 minut.Przekładamy na tłuszcz ze smażenia kurczaka.Chwilę podsmażamy.Podajemy z kurczakiem.

Kategorie: polska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka