zdjecia rodzinne

Kurczak na zielono


Składniki:

30 dag fileta z kurczaka
20 dag zielonej fasolki szparagowej
20 dag brokuła
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka
oliwa

Wykonanie:

1.filety myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2.Pod koniec smażenia doprawiamy czosnkiem i oprószamy przyprawą do kurczaka.wyjmujemy.
3.Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki.Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki.Warzywa gotujemy na małym ogniu około 5 minut.Przekładamy na tłuszcz ze smażenia kurczaka.Chwilę podsmażamy.Podajemy z kurczakiem.

Kategorie: polska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą