zdjecia rodzinne

Futbolowe tosty


Składniki:

Chleb tostowy (8 kromek)
kilka pomidorków koktajlowych
zielony ogórek
żółty ser (150 g)
szynka (150 g)
czerwona papryka
sałata lodowa lub pekińska
słoiczek białych cebulek koktajlowych
słoiczek czarnych oliwek
pietruszka

Wykonanie:

1. Przygotuj warzywa – umyj pomidorki, paprykę, sałatę, pietruszkę, obierz zielonego ogórka.
2. Pokrój paprykę i ogórka (w plasterki).
3. Przypiecz chleb tostowy.
4. Wykonaj kanapki przekładając kromki chleba tostowego żółtym serem, szynką i warzywami.
5. Pokrój kanapki na 4 trójkąty.
6. Na każdej kanapeczce połóż pomidora (dla ułatwienia możesz użyć wykałaczki).
7. Ułóż kanapeczki na „murawie” zrobionej z pietruszki lub sałaty.
8. Na środku, najlepiej w okrągłym naczyniu połóż biało-czarne cebulki koktajlowe.

Smacznego!

Kategorie: przekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska