zdjecia rodzinne

Futbolowe tosty


Składniki:

Chleb tostowy (8 kromek)
kilka pomidorków koktajlowych
zielony ogórek
żółty ser (150 g)
szynka (150 g)
czerwona papryka
sałata lodowa lub pekińska
słoiczek białych cebulek koktajlowych
słoiczek czarnych oliwek
pietruszka

Wykonanie:

1. Przygotuj warzywa – umyj pomidorki, paprykę, sałatę, pietruszkę, obierz zielonego ogórka.
2. Pokrój paprykę i ogórka (w plasterki).
3. Przypiecz chleb tostowy.
4. Wykonaj kanapki przekładając kromki chleba tostowego żółtym serem, szynką i warzywami.
5. Pokrój kanapki na 4 trójkąty.
6. Na każdej kanapeczce połóż pomidora (dla ułatwienia możesz użyć wykałaczki).
7. Ułóż kanapeczki na „murawie” zrobionej z pietruszki lub sałaty.
8. Na środku, najlepiej w okrągłym naczyniu połóż biało-czarne cebulki koktajlowe.

Smacznego!

Kategorie: przekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci