zdjecia rodzinne

Futbolowe tosty


Składniki:

Chleb tostowy (8 kromek)
kilka pomidorków koktajlowych
zielony ogórek
żółty ser (150 g)
szynka (150 g)
czerwona papryka
sałata lodowa lub pekińska
słoiczek białych cebulek koktajlowych
słoiczek czarnych oliwek
pietruszka

Wykonanie:

1. Przygotuj warzywa – umyj pomidorki, paprykę, sałatę, pietruszkę, obierz zielonego ogórka.
2. Pokrój paprykę i ogórka (w plasterki).
3. Przypiecz chleb tostowy.
4. Wykonaj kanapki przekładając kromki chleba tostowego żółtym serem, szynką i warzywami.
5. Pokrój kanapki na 4 trójkąty.
6. Na każdej kanapeczce połóż pomidora (dla ułatwienia możesz użyć wykałaczki).
7. Ułóż kanapeczki na „murawie” zrobionej z pietruszki lub sałaty.
8. Na środku, najlepiej w okrągłym naczyniu połóż biało-czarne cebulki koktajlowe.

Smacznego!

Kategorie: przekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku