zdjecia rodzinne

Żeberka marynowane w piwie


Składniki:

1kg żeberek
½ l piwa
2 średnie cebule
4 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
kilka ziaren jałowca
sól, pieprz do smaku

Sos do smarowania:
½ szklanki marynaty z żeberek
3 łyżki oleju
3 wyciśnięte ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżka miodu



Wykonanie:

Do piwa dodać pokrojoną na cząstki cebulę, wszystkie przyprawy i całość wymieszać w misce z pokrojonymi na porcje żeberkami. Przełożyć do garnka, ugnieść i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wszystkie składniki sosu do smarowania dokładnie wymieszać. Żeberka odsączyć z marynaty, posmarować sosem i zgrillować z obu stron na złoty kolor. Podczas grillowania ponowić smarowanie.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej