zdjecia rodzinne

Żeberka marynowane w piwie


Składniki:

1kg żeberek
½ l piwa
2 średnie cebule
4 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
kilka ziaren jałowca
sól, pieprz do smaku

Sos do smarowania:
½ szklanki marynaty z żeberek
3 łyżki oleju
3 wyciśnięte ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżka miodu



Wykonanie:

Do piwa dodać pokrojoną na cząstki cebulę, wszystkie przyprawy i całość wymieszać w misce z pokrojonymi na porcje żeberkami. Przełożyć do garnka, ugnieść i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wszystkie składniki sosu do smarowania dokładnie wymieszać. Żeberka odsączyć z marynaty, posmarować sosem i zgrillować z obu stron na złoty kolor. Podczas grillowania ponowić smarowanie.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Biała kiełbasa

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej