zdjecia rodzinne

Szaszłyki mięsno warzywne


Składniki:

300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
3 średnie cebule
2 papryki
10 średnich pieczarek
150g boczku wędzonego
1/4 szklanki oleju
3-4 łyżki sosu sojowego
przyprawa do szaszłyków

Wykonanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20-30 minut co jakiś czas obracając.
Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką