zdjecia rodzinne

Szaszłyki mięsno warzywne


Składniki:

300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
3 średnie cebule
2 papryki
10 średnich pieczarek
150g boczku wędzonego
1/4 szklanki oleju
3-4 łyżki sosu sojowego
przyprawa do szaszłyków

Wykonanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20-30 minut co jakiś czas obracając.
Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Bitki

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku