zdjecia rodzinne

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną


Składniki:

• Międzybrodzki Makaron świderki – 275 g
• truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
• śmietanka słodka 36% - ½ litra
• cukier do smaku
• świeża mięta

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej.
Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty.
Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.


Kategorie: dla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku