zdjecia rodzinne

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną


Składniki:

• Międzybrodzki Makaron świderki – 275 g
• truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
• śmietanka słodka 36% - ½ litra
• cukier do smaku
• świeża mięta

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej.
Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty.
Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.


Kategorie: dla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą