www.zapetytem.pl

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną


Gastrosfera2012-05-29 Komentarze (0) 15-30 min    bardzo łatwy     Porcji: 2

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron świderki – 275 g
• truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
• śmietanka słodka 36% - ½ litra
• cukier do smaku
• świeża mięta

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej.
Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty.
Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.


Kategorie: dla dzieci

 Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=809