zdjecia rodzinne

Ziemniaczane paluszki


Składniki:

25 dag mąki
25 dag ugotowanych ziemniaków
25 dag masła
sól i kminek do posypania
jajko

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę.
Dodać mąkę i masło o temperaturze pokojowej, wyrobić gęste ciasto.
Natłuszczonymi rękami formować paluszki, smarować rozmąconym jajkiem i posypywać przyprawami.
Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane