zdjecia rodzinne

Ziemniaczane paluszki


Składniki:

25 dag mąki
25 dag ugotowanych ziemniaków
25 dag masła
sól i kminek do posypania
jajko

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę.
Dodać mąkę i masło o temperaturze pokojowej, wyrobić gęste ciasto.
Natłuszczonymi rękami formować paluszki, smarować rozmąconym jajkiem i posypywać przyprawami.
Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza