zdjecia rodzinne

Ziemniaczane paluszki


Składniki:

25 dag mąki
25 dag ugotowanych ziemniaków
25 dag masła
sól i kminek do posypania
jajko

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę.
Dodać mąkę i masło o temperaturze pokojowej, wyrobić gęste ciasto.
Natłuszczonymi rękami formować paluszki, smarować rozmąconym jajkiem i posypywać przyprawami.
Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Chleb na drożdżach

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem