zdjecia rodzinne

Ziemniaczane paluszki


Składniki:

25 dag mąki
25 dag ugotowanych ziemniaków
25 dag masła
sól i kminek do posypania
jajko

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę.
Dodać mąkę i masło o temperaturze pokojowej, wyrobić gęste ciasto.
Natłuszczonymi rękami formować paluszki, smarować rozmąconym jajkiem i posypywać przyprawami.
Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku