zdjecia rodzinne

Ziemniaczane paluszki


Składniki:

25 dag mąki
25 dag ugotowanych ziemniaków
25 dag masła
sól i kminek do posypania
jajko

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę.
Dodać mąkę i masło o temperaturze pokojowej, wyrobić gęste ciasto.
Natłuszczonymi rękami formować paluszki, smarować rozmąconym jajkiem i posypywać przyprawami.
Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Bitki

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem