zdjecia rodzinne

Leczo z paryżanek


Składniki:

1 opakowanie paryżanek klasycznych
2 czerwone papryki
0,5 kg cebuli
1 kg pomidorów
1/2 cukinii
2 łyżki oleju
sproszkowana słodka i ostra papryka

Wykonanie:


1. Paprykę kroimy w kostkę.
2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
3. Cukinię szatkujemy.
4. Paryżanki kroimy w talarki.
5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy
razem z nią parówki.
6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.
7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.

Gotowe – smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku