zdjecia rodzinne

Leczo z paryżanek


Składniki:

1 opakowanie paryżanek klasycznych
2 czerwone papryki
0,5 kg cebuli
1 kg pomidorów
1/2 cukinii
2 łyżki oleju
sproszkowana słodka i ostra papryka

Wykonanie:


1. Paprykę kroimy w kostkę.
2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
3. Cukinię szatkujemy.
4. Paryżanki kroimy w talarki.
5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy
razem z nią parówki.
6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.
7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.

Gotowe – smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami