zdjecia rodzinne

Szybkie chilli con carne


Składniki:

Składniki: 4 paryżanki z papryką, puszka czerwonej fasoli (250 ml), 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, natka pietruszki.

Wykonanie:

Wykonanie: Każdą parówkę przekrawamy na 4 części. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju do zeszklenia, dodajemy fasolę wraz z zalewą, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 min. Przed podaniem na stół posypujemy natką pietruszki. Gotowe – smacznego!
Do przepisu użyto moich ulubionych parówek Paryżanki


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej