zdjecia rodzinne

Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową


Składniki:

Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni – Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake i … lata!

Pasta miętowo – cytrynowa:
Składniki:

- twaróg półtłusty 300 g
- jogurt naturalny 2 - 3 łyżki
- świeża mięta 1 mały pęczek
- skórka z jednej cytryny
- szczypta kurkumy
- sól do smaku
- szczypta cukru
- pomidorki koktajlowe do dekoracji

Wykonanie:

1. Twaróg połączyć z jogurtem
2. Dodać kurkumę, cukier, sól do smaku
3. Wyrobić jednolitą masę
4. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową
5. Dokładnie wymieszać
6. Tartaletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci