zdjecia rodzinne

GRUSZKA Z FIGAMI NA LODZIE


Składniki:

Herbata biała Figa z Gruszką - 4 saszetki
Brzoskwinie - 2 szt.
Cukier brązowy - 2 łyżeczki
Rozmaryn
Gruszka - 1 szt.
Figi - 2 szt.

Wykonanie:

Herbatę IRVING zaparzyć w 1l wody o temperaturze
80 stopni. Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do herbaty razem z kilkoma gałązkami rozmarynu. Wszystko razem dobrze schłodzić. Wyjąć rozmaryn.
Herbatę z brzoskwiniami i brązowym cukrem zmiksować na gładko. Podawać na kruszonym lodzie z chrupiącymi kawałkami gruszki i ćwiartkami świeżych fig.


Kategorie: deserynapoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: