zdjecia rodzinne

Domowy rosół z Krajanką


Składniki:

- 1 kura rosołowa (ok. 1,5 kg)
- 0,5 kg wołoiny rosołowej
- 4 l wody
- 300 g marchwi
- 200 g pietruszki
- 150 g selera
- 1 mały por
- 1 cebula
- 1 mały pęczek koperku
- sól, sos sojowy jasny do smaku
- 1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka
- 3-4 gałązki natki pietruszki

Wykonanie:

Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek.
Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy.
Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka.
Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

Kategorie: zupypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Śledzie w oleju

Smażony ser pleśniowy

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem