zdjecia rodzinne

Domowy rosół z Krajanką


Składniki:

- 1 kura rosołowa (ok. 1,5 kg)
- 0,5 kg wołoiny rosołowej
- 4 l wody
- 300 g marchwi
- 200 g pietruszki
- 150 g selera
- 1 mały por
- 1 cebula
- 1 mały pęczek koperku
- sól, sos sojowy jasny do smaku
- 1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka
- 3-4 gałązki natki pietruszki

Wykonanie:

Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek.
Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy.
Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka.
Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

Kategorie: zupypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Zapiekanka śródziemnomorska