zdjecia rodzinne

Domowy rosół z Krajanką


Składniki:

- 1 kura rosołowa (ok. 1,5 kg)
- 0,5 kg wołoiny rosołowej
- 4 l wody
- 300 g marchwi
- 200 g pietruszki
- 150 g selera
- 1 mały por
- 1 cebula
- 1 mały pęczek koperku
- sól, sos sojowy jasny do smaku
- 1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka
- 3-4 gałązki natki pietruszki

Wykonanie:

Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek.
Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy.
Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka.
Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

Kategorie: zupypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)