zdjecia rodzinne

Domowy rosół z Krajanką


Składniki:

- 1 kura rosołowa (ok. 1,5 kg)
- 0,5 kg wołoiny rosołowej
- 4 l wody
- 300 g marchwi
- 200 g pietruszki
- 150 g selera
- 1 mały por
- 1 cebula
- 1 mały pęczek koperku
- sól, sos sojowy jasny do smaku
- 1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka
- 3-4 gałązki natki pietruszki

Wykonanie:

Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek.
Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy.
Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka.
Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

Kategorie: zupypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka