zdjecia rodzinne

Domowy rosół z Krajanką


Składniki:

- 1 kura rosołowa (ok. 1,5 kg)
- 0,5 kg wołoiny rosołowej
- 4 l wody
- 300 g marchwi
- 200 g pietruszki
- 150 g selera
- 1 mały por
- 1 cebula
- 1 mały pęczek koperku
- sól, sos sojowy jasny do smaku
- 1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka
- 3-4 gałązki natki pietruszki

Wykonanie:

Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek.
Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy.
Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka.
Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

Kategorie: zupypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem