zdjecia rodzinne

Risotto makaronowe z kurczakiem i warzywami


Składniki:

- 250 g Makaronu Międzybrodzkiego ryż
- 150 g fileta z kurczaka
- 1 średnia cebula
- 1 średnia marchewka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 100 g kapusty pekińskiej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 - 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz, słodka papryka do smaku
- natka pietruszki

Wykonanie:

Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Filet z kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w paseczki marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę i chwilkę podsmażyć.
Po podsmażeniu do mięsa dodać pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojony w plasterki czosnek. Całość doprawić przyprawami i chwilę poddusić.
Na koniec dodać ugotowany makaron ryżowy, pokrojoną drobno kapustę pekińską i dokładnie wymieszać. Ciepłą potrawę wyłożyć na talerze i udekorować listkami natki pietruszki.


Kategorie: mięsamączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-07-26
a tego ryży ile ma byc?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej