zdjecia rodzinne

Spaghetti bolognese z paryżanek


Składniki:

Składniki: 6 paryżanek, makaron świderki lub wstążki, 1 cebula, 200 g pieczarek, 0,5 l przecieru pomidorowego, bazylia, oregano, 2 łyżki oleju, sól i pieprz.

Wykonanie:

Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz. Odcedzony makaron przerzucamy do garnka i mieszamy z sosem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą