zdjecia rodzinne

Spaghetti bolognese z paryżanek


Składniki:

Składniki: 6 paryżanek, makaron świderki lub wstążki, 1 cebula, 200 g pieczarek, 0,5 l przecieru pomidorowego, bazylia, oregano, 2 łyżki oleju, sól i pieprz.

Wykonanie:

Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz. Odcedzony makaron przerzucamy do garnka i mieszamy z sosem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa