zdjecia rodzinne

Spaghetti bolognese z paryżanek


Składniki:

Składniki: 6 paryżanek, makaron świderki lub wstążki, 1 cebula, 200 g pieczarek, 0,5 l przecieru pomidorowego, bazylia, oregano, 2 łyżki oleju, sól i pieprz.

Wykonanie:

Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz. Odcedzony makaron przerzucamy do garnka i mieszamy z sosem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Bitki