zdjecia rodzinne

Placki ziemniaczane


Składniki:

1 kg niezbyt wodnistych startych ziemniaków
2 cebule
szczypta ostrej papryki
sol, pieprz, mąka
4 jajka

Wykonanie:

Do utartych ziemniaków i cebuli dodać jajka oraz przyprawy.
Wszystko dobrze ze sobą wymieszać.
Smażyć na średnio gorącym tluszczu na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym bądź śmietaną.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe