zdjecia rodzinne

Placki ziemniaczane


Składniki:

1 kg niezbyt wodnistych startych ziemniaków
2 cebule
szczypta ostrej papryki
sol, pieprz, mąka
4 jajka

Wykonanie:

Do utartych ziemniaków i cebuli dodać jajka oraz przyprawy.
Wszystko dobrze ze sobą wymieszać.
Smażyć na średnio gorącym tluszczu na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym bądź śmietaną.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem