zdjecia rodzinne

Placki ziemniaczane


Składniki:

1 kg niezbyt wodnistych startych ziemniaków
2 cebule
szczypta ostrej papryki
sol, pieprz, mąka
4 jajka

Wykonanie:

Do utartych ziemniaków i cebuli dodać jajka oraz przyprawy.
Wszystko dobrze ze sobą wymieszać.
Smażyć na średnio gorącym tluszczu na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym bądź śmietaną.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem