zdjecia rodzinne

Placki ziemniaczane


Składniki:

1 kg niezbyt wodnistych startych ziemniaków
2 cebule
szczypta ostrej papryki
sol, pieprz, mąka
4 jajka

Wykonanie:

Do utartych ziemniaków i cebuli dodać jajka oraz przyprawy.
Wszystko dobrze ze sobą wymieszać.
Smażyć na średnio gorącym tluszczu na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym bądź śmietaną.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy