zdjecia rodzinne

Placki ziemniaczane


Składniki:

1 kg niezbyt wodnistych startych ziemniaków
2 cebule
szczypta ostrej papryki
sol, pieprz, mąka
4 jajka

Wykonanie:

Do utartych ziemniaków i cebuli dodać jajka oraz przyprawy.
Wszystko dobrze ze sobą wymieszać.
Smażyć na średnio gorącym tluszczu na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym bądź śmietaną.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory