zdjecia rodzinne

Placki ziemniaczane


Składniki:

1 kg niezbyt wodnistych startych ziemniaków
2 cebule
szczypta ostrej papryki
sol, pieprz, mąka
4 jajka

Wykonanie:

Do utartych ziemniaków i cebuli dodać jajka oraz przyprawy.
Wszystko dobrze ze sobą wymieszać.
Smażyć na średnio gorącym tluszczu na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym bądź śmietaną.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem