zdjecia rodzinne

Placki ziemniaczane


Składniki:

1 kg niezbyt wodnistych startych ziemniaków
2 cebule
szczypta ostrej papryki
sol, pieprz, mąka
4 jajka

Wykonanie:

Do utartych ziemniaków i cebuli dodać jajka oraz przyprawy.
Wszystko dobrze ze sobą wymieszać.
Smażyć na średnio gorącym tluszczu na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym bądź śmietaną.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe