zdjecia rodzinne

Placki ziemniaczane


Składniki:

1 kg niezbyt wodnistych startych ziemniaków
2 cebule
szczypta ostrej papryki
sol, pieprz, mąka
4 jajka

Wykonanie:

Do utartych ziemniaków i cebuli dodać jajka oraz przyprawy.
Wszystko dobrze ze sobą wymieszać.
Smażyć na średnio gorącym tluszczu na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym bądź śmietaną.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem