zdjecia rodzinne

pesto z penne


Składniki:


- 100 gram rukoli
- pestki dyni
- ząbek czosnku
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- ½ szklanki startego parmezanu
- sól, pieprz
- Międzybrodzki Makaron – rurki penne

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie 8 minut. Po odsączeniu warto go skropić odrobiną oleju – nie będzie się kleił i nie będzie pił wody. Rukolę razem z pestkami dyni, czosnkiem, oliwą oraz startym parmezanem należy rozdrobnić blenderem. Sól i pieprz dodajemy dla smaku. Miksujemy, aż uzyskamy konsystencje małych ziarenek. Rurki penne gotujemy na al dente, a następnie odcedzamy. Na koniec mieszkamy nasz makaron razem z sosem pesto.

Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosia , 2012-07-26
na zdjęciu zdaje się, że jest bazylia, a w składzie jej nie ma


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Bitki

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa