zdjecia rodzinne

pesto z penne


Składniki:


- 100 gram rukoli
- pestki dyni
- ząbek czosnku
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- ½ szklanki startego parmezanu
- sól, pieprz
- Międzybrodzki Makaron – rurki penne

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie 8 minut. Po odsączeniu warto go skropić odrobiną oleju – nie będzie się kleił i nie będzie pił wody. Rukolę razem z pestkami dyni, czosnkiem, oliwą oraz startym parmezanem należy rozdrobnić blenderem. Sól i pieprz dodajemy dla smaku. Miksujemy, aż uzyskamy konsystencje małych ziarenek. Rurki penne gotujemy na al dente, a następnie odcedzamy. Na koniec mieszkamy nasz makaron razem z sosem pesto.

Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosia , 2012-07-26
na zdjęciu zdaje się, że jest bazylia, a w składzie jej nie ma


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)